elektronikci
FD Üye

Ispanaklı Nar Soslu Rulo Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 su bardağına yakin ıspanak püresi (robotta çiğ bir şekilde çekilmiş)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çırpılmış krem santi
- 2 tane muz
- 1 su bardağı nar suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Ispanaklı Nar Soslu Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Klasik kek hamuru gibi.
- Sonra robotta çektiğimiz ıspanakları ekliyoruz ve kalan malzemeyi de ekleyip tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırıyoruz.
- Un gerekirse ekleyebilirsiniz göz kararı fazla cıvık olmayan bir kek hamuru elde elde ediyoruz.
- Fırın tepsimize yağılı kağıt serip üzerine kek harcını döküyoruz. 180° önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz.
- Pişince fırından çıkarıp sıcak sıcak rulo yapıyoruz. Ilıdıktan sonra açıyoruz ve krem şantiyi üzerine sürüyoruz.
- 2 muzu da arasına koyup rulo yapıp sarıyoruz daha sonra buzdolabında dinlendirmeye alıyoruz üzerindeki narlı sosunu hazırlıyoruz nar suyunu, şekeri ve nişastayı küçük bir tencerede pişiriyoruz sürekli karıştırıyoruz ki topaklanmasın.
- Daha sonra sosumuz koyulaşmaya başlıyor göz göz olunca altını kapatın ılımaya bırakın ara ara karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın ılıyan sosumuzu kaşık kaşık rulo kekimizin üzerine döküyoruz.
- En sonda üzerine nar taneleri ile süsleyip 1 gün dolapta dinlendirip daha sonra servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.