
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağından biraz fazla süt
- 3 adet muz
- Yarım su bardağı süt
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hamuru için un hariç tüm malzemeler bir kaba konur karıştırılır.
- Daha sonra un eklenerek karıştırılıp büyük fırın tepsisine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Pişen kek klasik çay bardağı ile yan yana dilimler olacak şekilde kesilir.
- Dilimlerin arasından çıkan parçalar robota vurulur.
- Krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır.
- Yuvarlak kek dilimleri bir fırça yardımıyla sütle ıslatılır ve üzerlerine birer dilim muz yerleştirilir.
- Krem şanti bir sıkma poşetine konularak kek dilimlerinin üzerine sıkılır.
- Kek dilimleri ufalanmış keke bulanır.