
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ıspanak püresi
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket +1 çay kaşığı kabartma tozu
- Muz
- 2 paket kremşanti
- 3 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı kadar süt
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpılır.
- Daha sonra süt, yağ, ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilya şekeri ilave edilir ve karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine hazırlanmış kek harcı yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Ben biraz istemeden fazla beklettim.
- Pişip soğuyan kekimizi çay bardağı ile sıralı bir şekilde yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
- Fırça yardımıyla sütle yuvarlak dilimli kekimizi ıslatıyoruz.
- Kalan parçaları da rondodan geçirip toz haline getiriyoruz.
- Kek parçalarının üzerine küçük muz dilimleri koyup şanti ile üzerini kapatıyoruz.
- Daha sonra da toz haline gelen kek parçaları ile kapatıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben 3. 5 yaşında ki kızımla etkinlik olarak yaptım o yüzden de başka süs istemedi böyle pasta süsüyle sunuma hazır hale getirdik.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun.