iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Lorlu Enfes Börek Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo ıspanak
*3 yufka
*2 yumurta
*3 bardak süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Bir fiske karbonat (sosuna katılacak)
*250 gr lor peyniri (ya da eritme peyniri var BİM’de o da harika oluyor)
*
Ispanaklı Lorlu Enfes Börek Tarifi Yapılışı Selam sayın hanımlar,
Size spesiyal börek tarifimi vermek istedim Bizim okuldaki öğretmenler bayılıyorlar
İşe harcı hazırlamakla başlıyoruz Ispanakları en az 4 kez güzelce yıkayıp iri parçalar halinde, 2 yemek kaşığı tereyağı ile güzelce soteleyelim 5 dakika yeterli olacaktır, lor peynirini de ekleyip bir iki çevirip (peyniri ezin) altını kapatalım
Mikserle yumurta, sıvı yağ, süt ve karbonatı güzelce çırpalım
Şimdi sıra yufkalarda Alta güzel bir taban yapıp, bol sos ve harçla birlikte adeta yap boz yaparcasına yufkalardan parçalar koparıp, 2 yufkayı bitirelim
Son katta en alttaki yufkayı güzelce bohça biçiminde kapatıp kalan sosu ekleyelim ve 180 derece fırında 2025 dakika arasında fırına verelim Fırına sürmeden ya alt katmanı zedelemeden dilimleyelim yada bıçakla 56 tane gene alt katmanı zedelemeden delikler açalım ki böreğimiz güzelce kabarsın Üzerine zevkinize göre fırınlamadan evvel susam veya çörekotu atabilirsiniz Afiyetle
*Yarım kilo ıspanak
*3 yufka
*2 yumurta
*3 bardak süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Bir fiske karbonat (sosuna katılacak)
*250 gr lor peyniri (ya da eritme peyniri var BİM’de o da harika oluyor)
*
Ispanaklı Lorlu Enfes Börek Tarifi Yapılışı Selam sayın hanımlar,
Size spesiyal börek tarifimi vermek istedim Bizim okuldaki öğretmenler bayılıyorlar
Mikserle yumurta, sıvı yağ, süt ve karbonatı güzelce çırpalım
Şimdi sıra yufkalarda Alta güzel bir taban yapıp, bol sos ve harçla birlikte adeta yap boz yaparcasına yufkalardan parçalar koparıp, 2 yufkayı bitirelim
Son katta en alttaki yufkayı güzelce bohça biçiminde kapatıp kalan sosu ekleyelim ve 180 derece fırında 2025 dakika arasında fırına verelim Fırına sürmeden ya alt katmanı zedelemeden dilimleyelim yada bıçakla 56 tane gene alt katmanı zedelemeden delikler açalım ki böreğimiz güzelce kabarsın Üzerine zevkinize göre fırınlamadan evvel susam veya çörekotu atabilirsiniz Afiyetle