
Ispanaklı Krep Börek Tanımı İçin Gereçler
İç gereç için;
- 1 orta uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 bağ ıspanak
- Baharatlar isteğinize nazaran
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- Tuz
Ispanaklı Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı doğrayıp kavurmaya alalım.
- O sırada ıspanaklarımızı yıkayıp güzelce doğrayalım.
- Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra, salça ve baharatları ekleyip azıcık daha kavurduktan sonra ,ıspanakları da ekleyip kavuralım. Düzgünce ve soğumaya bırakalım.
- Krep için öncelikle yumurtaları kırıp, çırpalım üstüne sütü ekleyelim yeterlice çırpalım.
- Unu denetimli ekleyelim. Güzelce topaklanmadan çırpalım en son tuzu da ekleyelim.
- Toplamda 8 adet krep çıktı.
- Kreplerimizde piştikten sonra 3 er tane krep alıp uçları birbirinin üstüne gelecek biçimde tezgaha koyalım ve içine iç harcını güzelce koyup yayalım ve rulo biçiminde saralım.
- Sardığımız krepleri tavaya yuvarlayarak yerleştirelim. Hepsini bu biçimde yapalım ocakta altı kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.