Ispanaklı Kremalı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Ispanaklı Kremalı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 600 gr ıspanakları yıkayıp güzelce doğrayalım, bir tencerede suyunu çekene kadar pişirelim. Sonrada blender dan düzgünce parçalana kadar çekelim ve keki yapmaya başlayalım.
- Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırp sıvı yağ süt ıspanak püresini ekle yeterlice karıştır üzerine kabartma tozu vanilya ve unuda ekleyip, yeterlice karışana kadar çırp.
- Karışan kek hamurunu yağlanmış tart kalıbına dök evvelce ısıtılmış 200 derece fırında sür denetimli bir biçimde yaklaşık 15dk pişir.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım tencereye sütü şeker un ve nişasta yı ekle yoğunlaşıncaya kadar pişir yoğunlaşınca altını kapat vanilyayıda ekle karıştır dinlenmeye bırak.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra kremşantiyide ekle mikserle yeterlice karıştır ve soğumaya bırak kekimizi de fırından alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı dök üzerine hindistan cevizi serp her yerine eşit olacak formda 1 2saat buzdolabında dinlendir sonra servis yap.