Ispanaklı Kremalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 9 yaprak sapsız ıspanak yaprağı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 vanilya
Ispanaklı Kremalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanak yapraklarını yarım su bardağı sıcak su ile 2 dk kaynatalım. Kaynadıktan sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam alınca bir bardağa boşaltıp çok yoğunsa biraz su ekleyebilirsiniz ( bir su bardağı ıspanak püresi olacak şeklinde) bir kenarda soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpalım sonra yağ, süt ve ıspanak püresini ekleyip karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip güzel bir kıvamlı bir kek kıvamı aldıktan sonra kek kalıbına boşaltıp 180 derecede ısıtılmış fırınımızda pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırıp soğukken karıştıralım yoksa sıcakken topaklanma olur ocağa alıp pişirelim muhallebimiz göz göz kaynayınca kapatıp margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Kek piştikten sonra kalıbı ters çevirip muhallebimizi dökelim istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz( herhangi bir borcamda da yapıp keki ikiye bölüp arasına muhallebi koyabilirsiniz????) afiyet olsun yorum ve paylaşımlarınızı bekliyorum
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.