Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Kömbe (Tam Buğday Unundan)

Ispanaklı Kömbe (Tam Buğday Unundan)
0
42

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ispanakli-kombe-tam-bugday-unundan.jpg

Ispanaklı Kömbe (Tam Buğday Unundan) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
İç harcı için:
  • 2 kg ıspanak (isteğe bağlı artırılabilir)
  • 2 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Lor peynir(isteğe bağlı)
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanaklı Kömbe (Tam Buğday Unundan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alıp ortasını açalım.
  2. Tüm malzemeleri unun ortasına alıp yoğuralım.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra 3 eşit bezeye ayıralım ve dinlendirmeye bırakalım.
  4. İç harcı için zeytinyağını tencereye alıp minik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
  5. Önceden yıkanmış ıspanakları doğrayıp kavrulan soğana ekleyim.
  6. Ispanak yumuşayınca baharatları ekleyip altını kapatalım.
  7. Bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye koyalım.
  8. Harcımızın yarısını hamurun her tarafına yayıp üzerine lor peyniri serpelim.
  9. Aynı işlemi 2. Beze için de yapalım.
  10. 3. Bezeyi de en üste koyduktan sonra dilimleyelim.
  11. Üzeri için hazırlanan harcı her tarafına sürelim.
  12. 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun☺️.

Ispanaklı Kömbe (Tam Buğday Unundan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt