iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet günlük yufka
*Sıvıyağ
İç harç 1;
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 yumurta
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
İç harç 2;
*Peynir (iki üç çeşit peyniri karıştırıyorum lor peynirini tek kullanmıyorum)
*Maydanoz
Üzeri İçin;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı yemek sodası
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı İç harç 1;
Soğanlar yemeklik doğranır Önceden haşlanmış ( kaynar suya en fazla 30 saniye basıp çıkarıyorum) ıspanaklar doğranır Kavrulmuş soğan üzerine eklenir Suyunu bırakıp çekene kadar güzelce kavrulur Tuz eklenir Bir yumurta kırılır Yumurta pişene kadar sürekli karıştırılır
İç harç 2;
Peynirler ufalanır Maydanoz doğranır
Yufka ortadan ikiye ayrılır 12 yemek kaşığı yağ fırça yardımıyla sürülür İç harçlardan biri eklenir (ben yufkanın her yerine dağıtıyorum) Geniş taraftan başlanarak rulo yapılır Yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak sararak yerleştirilir tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir Üzerine yoğurt, sıvı yağ, soda karışımı sürülür Dolapta bir ya da iki saat bekletilir Acil durumlarda bekletmeyebilirsiniz 180 derece fırında pişirilir
*3 adet günlük yufka
*Sıvıyağ
İç harç 1;
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 yumurta
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
İç harç 2;
*Peynir (iki üç çeşit peyniri karıştırıyorum lor peynirini tek kullanmıyorum)
*Maydanoz
Üzeri İçin;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım kahve fincanı sıvı yağ
*Yarım çay kaşığı yemek sodası
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı İç harç 1;
Soğanlar yemeklik doğranır Önceden haşlanmış ( kaynar suya en fazla 30 saniye basıp çıkarıyorum) ıspanaklar doğranır Kavrulmuş soğan üzerine eklenir Suyunu bırakıp çekene kadar güzelce kavrulur Tuz eklenir Bir yumurta kırılır Yumurta pişene kadar sürekli karıştırılır
İç harç 2;
Peynirler ufalanır Maydanoz doğranır
Yufka ortadan ikiye ayrılır 12 yemek kaşığı yağ fırça yardımıyla sürülür İç harçlardan biri eklenir (ben yufkanın her yerine dağıtıyorum) Geniş taraftan başlanarak rulo yapılır Yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak sararak yerleştirilir tüm yufkalar bitene kadar işleme devam edilir Üzerine yoğurt, sıvı yağ, soda karışımı sürülür Dolapta bir ya da iki saat bekletilir Acil durumlarda bekletmeyebilirsiniz 180 derece fırında pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.