iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kızartma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı yoğurt
*7 su bardağı un
*3 kesme şeker
*2 çay kaşığı tuz
*1 kabartma tozu
İç harcı;
*2 avuç yıkanmış doğranmış ıspanak
*6 tane taze soğan
*1 çay bardağı herhangi bir peynir
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kızartmak için sıvı yağ
Ispanaklı Kızartma Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar arkadaşlar şimdi sizlerle paylaşacağım börek mayalı hamurdan farksız puf puf yumuşacık dışı hafif çıtır ,yağda kızarıyor ama öyle çok da yağda çekmiyor, kahvaltıda çayın yanında nefis bir börek
Geniş bir kaba suyu ,yoğurdu, tuzu ,şekeri ,kabartma tozunu alıp iyice karıştıralım ,üzerine unu azar azar ilave edelim ,un ölçüsü verdim ama her unun formu farklı olduğundan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğuralım
İç harcımızın yapımına geçelim ,yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip diriliği gidene kadar ovuşturalım,elimizde sıkıp suyunu atalım ,üzerine ufalanmış peyniri küçük küçük doğranmış soğanı,pulbiber ve yağı ilave edip karıştıralım, madalinadan biraz küçük parçalar alıp hafif unlanmış zeminde orta kalınlıkta açalım ,iç harçtan bir yemek kaşığı katıp yarım ay şeklinde kapatalım, ısıtılmış yağda nar gibi kızartalım
*1 su bardağı su
*6 yemek kaşığı yoğurt
*7 su bardağı un
*3 kesme şeker
*2 çay kaşığı tuz
*1 kabartma tozu
İç harcı;
*2 avuç yıkanmış doğranmış ıspanak
*6 tane taze soğan
*1 çay bardağı herhangi bir peynir
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kızartmak için sıvı yağ
Ispanaklı Kızartma Börek Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar arkadaşlar şimdi sizlerle paylaşacağım börek mayalı hamurdan farksız puf puf yumuşacık dışı hafif çıtır ,yağda kızarıyor ama öyle çok da yağda çekmiyor, kahvaltıda çayın yanında nefis bir börek
Geniş bir kaba suyu ,yoğurdu, tuzu ,şekeri ,kabartma tozunu alıp iyice karıştıralım ,üzerine unu azar azar ilave edelim ,un ölçüsü verdim ama her unun formu farklı olduğundan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğuralım
İç harcımızın yapımına geçelim ,yıkayıp doğradığımız ıspanağın üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip diriliği gidene kadar ovuşturalım,elimizde sıkıp suyunu atalım ,üzerine ufalanmış peyniri küçük küçük doğranmış soğanı,pulbiber ve yağı ilave edip karıştıralım, madalinadan biraz küçük parçalar alıp hafif unlanmış zeminde orta kalınlıkta açalım ,iç harçtan bir yemek kaşığı katıp yarım ay şeklinde kapatalım, ısıtılmış yağda nar gibi kızartalım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.