Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek

Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek
0
60

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ispanakli-kiymali-tavada-borek.jpg

Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağ karışımı için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 1 kg ıspanak
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber

Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için karıştırma kabına bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
  3. Unu denetimli ekleyin.
  4. Hamuru 16 eşit bezeye ayıralım.
  5. Hamurları çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp ortalarına yağ dökerek borcama yerleştirelim.
  6. Bütün hamurları tıpkı formda açıp yağladıktan sonra üzerini streç sinema ile kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  7. İç harcı için tavaya tereyağlı karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyip, yağ ısındıktan sonra kıymayı ekleyip kavuralım.
  8. Soğan ve baharatları da ek edip soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
  9. Son olarak küçük küçük doğradığımız ıspanakları da ekleyip yarı pişirelim.
  10. Dinlenen hamurları elimizle inceltebildiğimiz kadar incelterek açalım.
  11. 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip hamura yayalım, iç harcını da ekleyip rulo halinde saralım.
  12. Rulo yaptığımız hamuru kendi etrafında dolayarak gül halini verelim.
  13. Bütün hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayalım.
  14. Tavaya çok az yağ ekleyip ısıtalım.
  15. Börekleri kısık ateşte yavaş yavaş her iki yüzünü de pişirelim.
  16. Bütün börekleri pişirip sıcak servis edelim.Dışı çıtır çıtır içi lezzetli şahane bir börek oldu.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Yeni tanımlarda görüşmek üzere.Hoşçakalın♥️.
Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt