Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg ıspanak
- 200 gram dana kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
Ispanaklı Kıymalı Tavada Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip üzerine sıvı yağı ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru için karıştırma kabına bütün materyalleri ekleyip yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyin.
- Hamuru 16 eşit bezeye ayıralım.
- Hamurları çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp ortalarına yağ dökerek borcama yerleştirelim.
- Bütün hamurları tıpkı formda açıp yağladıktan sonra üzerini streç sinema ile kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için tavaya tereyağlı karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyip, yağ ısındıktan sonra kıymayı ekleyip kavuralım.
- Soğan ve baharatları da ek edip soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Son olarak küçük küçük doğradığımız ıspanakları da ekleyip yarı pişirelim.
- Dinlenen hamurları elimizle inceltebildiğimiz kadar incelterek açalım.
- 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip hamura yayalım, iç harcını da ekleyip rulo halinde saralım.
- Rulo yaptığımız hamuru kendi etrafında dolayarak gül halini verelim.
- Bütün hamur ve iç harç bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayalım.
- Tavaya çok az yağ ekleyip ısıtalım.
- Börekleri kısık ateşte yavaş yavaş her iki yüzünü de pişirelim.
- Bütün börekleri pişirip sıcak servis edelim.Dışı çıtır çıtır içi lezzetli şahane bir börek oldu.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.Yeni tanımlarda görüşmek üzere.Hoşçakalın
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.