iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler;
*250 gr kıyma
*Yarım kilo ıspanak
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
Hamur için;
*6 adet böreklik yufka
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
1
*Tenceremize sıvı yağı ekleyelim, kıymayı ve küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı ekleyelim soğanları öldürene kadar pişirelim
*Doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı ekleyelim (haşlamaya gerek yok ıspanağı ) ıspanaklar biraz suyunu çekince tuz, karabiber ve salçamızı ekleyelim
*Soğumaya bırakalım
*Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım ilk yufkamızı serelim üzerini yağlayalım ikinci yufkamızı da serelim
*Hazırlamış olduğumuz iç harcın yarısını üzerine eşit miktarda dağıtalım
*Üçüncü yufkamızı serelim üzerine yağ sürelim, dördüncü yufkayı serip kalan iç harcı ekliyoruz, üzerine beşinci yufkayı serip yağ* sürüyoruz
*En son altıncı yufkayı serip yağlıyoruz dilimleyip fırına veriyoruz
*Ben davlumbaz fırın kullandım ortalama 15 dakikada pişti kendi fırınlarınızda üzeri kızarınca ya kadar pişirin
*Şimdiden deneyen herkesin eline Emeğine sağlık afiyet olsun*??????
*
*250 gr kıyma
*Yarım kilo ıspanak
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
Hamur için;
*6 adet böreklik yufka
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
1
*Tenceremize sıvı yağı ekleyelim, kıymayı ve küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı ekleyelim soğanları öldürene kadar pişirelim
*Doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı ekleyelim (haşlamaya gerek yok ıspanağı ) ıspanaklar biraz suyunu çekince tuz, karabiber ve salçamızı ekleyelim
*Soğumaya bırakalım
*Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayalım ilk yufkamızı serelim üzerini yağlayalım ikinci yufkamızı da serelim
*Hazırlamış olduğumuz iç harcın yarısını üzerine eşit miktarda dağıtalım
*Üçüncü yufkamızı serelim üzerine yağ sürelim, dördüncü yufkayı serip kalan iç harcı ekliyoruz, üzerine beşinci yufkayı serip yağ* sürüyoruz
*En son altıncı yufkayı serip yağlıyoruz dilimleyip fırına veriyoruz
*Ben davlumbaz fırın kullandım ortalama 15 dakikada pişti kendi fırınlarınızda üzeri kızarınca ya kadar pişirin
*Şimdiden deneyen herkesin eline Emeğine sağlık afiyet olsun*??????
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.