Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Malzemeler
Kiş hamuru için
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 400 gram ıspanak
- 1 küçük soğan
- 100 gram peynir
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
Ispanaklı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur gereçlerimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz, üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Harç için soğanı ince doğrayıp az yağla kavuruyoruz.
- İnce doğranmış ıspanağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz ve baharatları ekleyip ılımasını bekliyoruz, içine peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Ben lor kullandım, siz beyaz peynir yahut istediğiniz öteki bir çeşit kullanabilirsiniz.
- Baharat cins ve ölçüsü ağız tadınıza kalmış.
- Dinlenen hamuru ikiye bölüp birinci parçayı pişirme kabı boyutunda merdane ile açıp tabana seriyoruz, ikinci parçayı kalıbın yanlarına uygun inceltip yerleştiriyoruz.
- Böylece taban ve kenarları ile ıspanaklar için hamurdan bir kase yapıyoruz.
- Tabana kabarmasın diye çatalla delikler açıyoruz.
- Ben kelepçeli kek kalıbı kullandığımdan biraz zahmetli oldu, kiş için tart kalıbı kullanacaksınız işiniz daha kolay olur. Fotoğraflarda nasıl uygulandığını ekledim.
- Tabana yağlı kağıt serdim.
- Hamuru 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Çıkarıp ıspanaklı harcımızı ekliyoruz, bu sefer 25 dakika kadar pişiriyoruz, müddet bitmeden 5 dakika evvel çıkarıp üzerine kaşar rendesi ekleyip 5-10 dakika kaşar eriyen kadar pişirmeye devam edip süreci sonlandırıyoruz.Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.