Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kiş
0
40

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80
ispanakli-kis.jpg

Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Malzemeler

Kiş hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Harç malzemeleri
  • 400 gram ıspanak
  • 1 küçük soğan
  • 100 gram peynir
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Üzeri için
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi

Ispanaklı Kiş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur gereçlerimizle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz, üzerini streçle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  2. Harç için soğanı ince doğrayıp az yağla kavuruyoruz.
  3. İnce doğranmış ıspanağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Tuz ve baharatları ekleyip ılımasını bekliyoruz, içine peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Ben lor kullandım, siz beyaz peynir yahut istediğiniz öteki bir çeşit kullanabilirsiniz.
  5. Baharat cins ve ölçüsü ağız tadınıza kalmış.
  6. Dinlenen hamuru ikiye bölüp birinci parçayı pişirme kabı boyutunda merdane ile açıp tabana seriyoruz, ikinci parçayı kalıbın yanlarına uygun inceltip yerleştiriyoruz.
  7. Böylece taban ve kenarları ile ıspanaklar için hamurdan bir kase yapıyoruz.
  8. Tabana kabarmasın diye çatalla delikler açıyoruz.
  9. Ben kelepçeli kek kalıbı kullandığımdan biraz zahmetli oldu, kiş için tart kalıbı kullanacaksınız işiniz daha kolay olur. Fotoğraflarda nasıl uygulandığını ekledim.
  10. Tabana yağlı kağıt serdim.
  11. Hamuru 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkarıp ıspanaklı harcımızı ekliyoruz, bu sefer 25 dakika kadar pişiriyoruz, müddet bitmeden 5 dakika evvel çıkarıp üzerine kaşar rendesi ekleyip 5-10 dakika kaşar eriyen kadar pişirmeye devam edip süreci sonlandırıyoruz.Afiyetler olsun.
Ispanaklı Kiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt