Ispanaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 20 adet ıspanak yaprağı 500 gr
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık kakao
- 2,5 – 3 su bardağı un
Ispanaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları derince bir kaba kırın ve üstlerine toz şeker ekledikten sonra mikserle çırpın.
- Ispanakların yalnızca yapraklarını alıp, bol suyla güzelce yıkayın ve bir mutfak robotuna alıp, üstlerine sütü ekleyip robottan çekin. Pürüzsüz olması çok kıymetli.
- Mikserle güzelce çırptığınız yumurta ve şekere, sıvı yağı ve sütlü ıspanak karışımını ekleyip çırpın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilini ek edip, 1-2 dakika kadar daha çırpın ben bir kısmına kakao da ekledim sade de yapabilirsiniz.
- Tereyağı ile yağladığınız bir kek kalıbına kek harcını boşaltın. 175 derecede 30 dk. kadar pişiriyoruz.
- Üzerine çikolata sosu yahut pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.