Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 7 8 yaprak ıspanak
- Hamur kabartma tozu
- Şekerli vanilin
- Un
Ispanaklı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklarımızı az suda yeterlice haşlıyoruz.
- Haşladıktan blender ile çekiyoruz.
- Bir kap içerisinde yumurta ve şekeri uygunca çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ve ıspanağı ekleyip şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sıvı yağ kabartma tozu şekerli vanilini de ekledikten sonra unumuzu denetimli bir formda ekliyoruz.
- Hazırladığımız hamuru yağladığımız dikdörtgen borcamımıza döküp 160° de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.