
Ispanaklı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı kadar un
- 20 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kaymak
Ispanaklı Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ıspanakları yıkayalım ve yaprak kısmını alalım.
- Ispanakları sütü ve kaymağı rondoya koyup uygunca çekelim.
- Akabinde kek için yumurta ve şekeri çırpalım un hariç öteki gereçleri ve ıspanaklı harcı ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Akabinde çırpıp yağladığımız kalıba koyalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk kadar pişmeye bırakalım.
- Akabinde çıkarıp servis edelim. Afiyet olsun????.