elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 bağ ıspanak
- Yarım çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk kanilya
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 kase vişne (dondurulmuş kullandım)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- Damla çikolata
Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları yıkayıp yaprak bölümlerini ve yarım çay bardağı suyu derin bir kabın içine koyup el blendırı ile püre haline getirelim( kek için yaklaşık 1 su bardağı kullanacağız).
- Karıştırma kabına ıspanak püresini, yumurta, şeker, süt ve sıvı yağ koyup karıştıralım. Ardından diğer toz malzemeleride ekleyip kaşık ile yavaş yavaş yeniden karıştıralım.
- Yağladığımız tart kalıbına döküp 170 derece fırında 30 35 dk pişirelim.
- Püf nokta: eğer kekin kalıba gelen kısmının kızarmayıp yeşil görünmesini istiyorsanız bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
- Fırını önceden ısıtalım.
- Fırın tepsisine yaklaşık 2 su bardağı su koyalım.
- Tartı kalıbımızı fırın tepsisinin içine koyup bu şekilde 30 dakika pişirelim.
- Beyaz katman;Süt, un ve şekeri karıştırıp pişirelim.
- Göz göz olup kaynayınca ocaktan alalım.
- Tereyağ ve vanilyayı ekleyip yeniden karıştıralım.
- Beyaz katman hazır???? kekin orta kısmına yayabiliriz.
- Vişneli katman;1 kase vişneyi blenderdan geçirelim.Ocağa alıp kaynatalım.
- İçine nişasta ekleyip koyulaşmasını sağlayalım. Eğer beklediğinizden daha koyu olduysa su ile açabilirsiniz ????.
- Vişneli katmanıda hazırlayınca, beyaz katmanın üzerine dökebilirsiniz. Karpuz görüntüsü kazandırmak için damla çikolata ile üstünü süsleyebilirsiniz????.
Ispanaklı Karpuz Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.