
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet taze yufka
- 2 tane yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 kg ıspanak
- 3 adet kuru soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- İpek biber
- Karabiber
- (iç harcı olarak istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz ben ıspanaklı ve peynirli yaptım)
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak harcımızı hazırlayalım. Ispanakları iyice yıkayıp sirkeli suda bekletelim.
- O sırada soğanları doğrayıp yağ da kavuralım.
- Ispanakları süzüp tekrar yıkayıp tencereye alıp yumuşamasını bekleyelim yumuşadıktan sonra baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Yumurta, süt ,yağ un ve sirkeyi iyice karıştırıp sosu hazırlayalım.
- Yufkaları dörte keselim, kestiğimiz her bir parçaya hazırladığımız sostan 3 kaşık olacak şekilde sürelim.
- İçine harçtan koyup rulo şeklinde saralım. İçe doğru kıvırarak gül şekli verelim.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
- Üzerine kalan sosdan en az 2 kaşık döküp ayırdığımız yumurta sarısını da sürüp 10 dk bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????????.