Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr ıspanak
- 4 adet orta boy soğan
- 3 adet yufka
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gr lor ve peynir karışımı (yalnızca lor ile de olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Susam ve çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alalım.
- Üzerine küçük küçük doğranan soğanları ekleyip, 3-4dk kavuralım.
- Soğanları ocaktan alalım.
- Yıkayıp temizlenen ıspanakları küçük bir şekilde doğrayalım.
- Derin bir kaseye ıspanakları, kavurduğumuz soğanları ve peynirli karışımı alalım.
- Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Hepsini iyice karıştıralım.
- Yufkayı masaya alalım. Yufkayı 4er parmak genişliğinde keselim. Daha sonra tam ortadan ikiye bölelim.
- Böldüğümüz yufkalara iç harçtan bolca koyalım.
- Rulo biçiminde saralım. Gül şeklinde dolayalım. Ucunu böreğin altına sıkıştıralım.
- Böreklerin her birini sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Sosu için; sütü ,yoğurdu,yağı ve yumurtayı derin bir kaseye alalım.
- Çırpıcı ile karışana kadar çırpalım.
- Sosu böreğin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Böreğin üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim.
- Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçen börekleri servis edelim.
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.