Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ispanakli-gul-boregi.jpg

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller


İç Harcı İçin
  • Ispanak yarım kg
  • 2 3 adet kuru soğan
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet yufka
Sos İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ispanağı doğrayıp ekleyim kapağını kapatıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım baharatlarını ekleyelim altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  3. Bir kaba yumurtaları alıp çırpalım üzerine öteki gereçleri de ekleyip sütü yağı yoğurdu kabartma tozu tuz ve sirkeyi karıştıralım.
  4. Yufkayı tezgaha serelim hazırladığımız sostan kepçe yardımıyla üzerine döküp her yerini ıslatalım akabinde dört eşit modüle keselim.
  5. Kenarlarına hazırladığımız harçtan koyalım ve katlayarak sarmaya başlayalım. Uzun bir biçimde sardıktan sonra üzerine tekrar sostan sürelim ve salyangoz biçiminde sarıp tepsiye dizelim.
  6. Yufkalar bitene kadar bu süreci uygulayalım. Tepsiye dizdiğimiz yufkaların üzerine tekrar sos sürüp evvelce ısıtılmış fırında 200 220 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
  7. Üzerine isterseniz daha kızarık olması için yumurta sarısı da sürebilirsiniz ben en son biraz susam ekledim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt