
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg yufka
- 500 gram ıspanak
- 1 adet büyük kuru soğan
- 250 gram lor peyniri
- Tuz ,karabiber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Yapılışı
- Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz yemeklik doğradığımız soğanlarımızı da ek ediyoruz.
- Peynirimizi baharatlarımızı da ek edip harmanlıyoruz .
- Daha sonra farklı bi kasede sıvı yağ su ve unumuzu karıştırıyoruz ve böreğimizi yapmaya başlıyoruz.
- Yufkalarımızı 4 de bölerek hazırlıyoruz yufkaların ortasına sosumuzdan biraz dökerek ıspanaklı harcımızı koyarak sarıyoruz ve klasik gül böreği biçiminde sararak tepsimize diziyoruz.
- Yufkalar bitene kadar daha sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak fırça yardımıyla böreklerimize sürüyoruz .
- 190 derece ısıtılmış fırında ortalama 40 dakika kadar pişiriyoruz afiyet olsun arkadaşlar ????????????????????.