iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Gözleme ( Geleneksel Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı ılık su
*Alabildiğince un (67 su bardağı)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı Gözleme ( Geleneksel Tarif ) Tarifi Yapılışı İç Harcın Hazırlanışı;
Kuru soğanlar ince ince doğranarak kavrulur üzerine güzelce temizlenmiş ıspanaklar konulur tuzu baharatları konularak soğumaya bırakılır
Hamurun Hazırlanışı;
Süt ve ılık su hamur kabına alınır ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz atılarak karıştırılır İçerisine 34 su bardağı un atılarak kaşık yardımıyla karıştırılır, hamur ele yapışmayan kıvama geldiğinde el ile yoğurmaya başlanır El ile yoğurulurken un azar azar konulur Kulak memesi kıvamına geldiğinde üzeri nemli bir bezle kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir ( Acil durumlarda hamur dinlendirmeden beze aşamasına geçilebilir ) Belirtilen ölçülerde 1415 adet beze çıkmaktadır Bezeler hazırlandıktan sonra üzeri bezle kapatılır İlk hazırlanan bezeden başlayacak şekilde oklava ile yuvarlak bir yufka hazırlanır Yarısına iç harç konulur ve diğer yarısı üzerine kapatılır Altı yapışmayan tavada orta ısıda pişirilir ( Tavada piştiği için gözlemeler sürekli çevirilerek pişirilmelidir ve piştikten sonra bezin arasına konulmalıdır Yoksa aşırı kuru olabilir ) Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı ılık su
*Alabildiğince un (67 su bardağı)
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harç için;
*1 kilo ıspanak
*2 orta boy soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı Gözleme ( Geleneksel Tarif ) Tarifi Yapılışı İç Harcın Hazırlanışı;
Kuru soğanlar ince ince doğranarak kavrulur üzerine güzelce temizlenmiş ıspanaklar konulur tuzu baharatları konularak soğumaya bırakılır
Hamurun Hazırlanışı;
Süt ve ılık su hamur kabına alınır ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz atılarak karıştırılır İçerisine 34 su bardağı un atılarak kaşık yardımıyla karıştırılır, hamur ele yapışmayan kıvama geldiğinde el ile yoğurmaya başlanır El ile yoğurulurken un azar azar konulur Kulak memesi kıvamına geldiğinde üzeri nemli bir bezle kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir ( Acil durumlarda hamur dinlendirmeden beze aşamasına geçilebilir ) Belirtilen ölçülerde 1415 adet beze çıkmaktadır Bezeler hazırlandıktan sonra üzeri bezle kapatılır İlk hazırlanan bezeden başlayacak şekilde oklava ile yuvarlak bir yufka hazırlanır Yarısına iç harç konulur ve diğer yarısı üzerine kapatılır Altı yapışmayan tavada orta ısıda pişirilir ( Tavada piştiği için gözlemeler sürekli çevirilerek pişirilmelidir ve piştikten sonra bezin arasına konulmalıdır Yoksa aşırı kuru olabilir ) Afiyet olsun