Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı El Açması Gül Böreği (Hatay)

Ispanaklı El Açması Gül Böreği (Hatay)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ispanaklı El Açması Gül Böreği (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için;


*Yarım kilo ıspanak
*1 bardak çökelek yada lor peyniri
*1 bardak zeytinyağı
*1 kaşık biber salçası
*1 büyük kuru soğan
*Tuz, kimyon

Hamuru için;


*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*5 su bardağı un

Ispanaklı El Açması Gül Böreği (Hatay) Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere Hatay’ın çok lezzetli yöresel bir böreğinin tarifini vereceğim Dışı çıtır içi yumuşacık

1
*Öncelikle hamuru hazırlayalım Ilık su, süt, zeytinyağı, maya, tuz, şeker karışıtırılır
*Maya eriyince un eklenerek hamur yoğurulur
*Üzerine streç kapatılarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır İç harcı için;
*Ispnanak iyice yıkanır, yaklaşık 2 santim uzunlukta doğranır, tuz ile diriliğini yitirene kadar ovulur elle suyu sıkılır
*Üzerine 1 ince doğranmış soğan, salça, kimyon, tuz ve zeytinyağı dökülerek iyice karıştırlır
*Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde 20 eşit bezeye ayrılır
*Bir kaseye zeytinyağı konularak hamurlar bir tabak büyüklüğünde bolca el zeytinyağına batırılarak yuvarlak ince açılır iç harç kenarlara ince bir şekilde yayılır ortadan elle delinerek harcın üstü kapatılır gül şeklinde dolanır
*Zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye dizilir 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt