bilgisayarci
FD Üye

Ispanaklı El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1.5 tatlı kaşık tuz
- Alabildiğine un
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 kg ıspanak
- 4 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- Tuz
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel soğanları küçücük doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Ispanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz, altını kapatıp baharatları ekliyoruz.
- Hamuru tüm materyalleri karıştırarak yoğuruyor. 6 eşit bezeye ayırıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Bezeleri un yardımı ile açıyoruz. Ortasına yağ sürüp ıspanaklı harcı koyup duruyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Üstüne üzeri için olan harcı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.