iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
İçi için;
*2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kg ıspanak yaprağı
*1 adet soğan
*100 gr rendelenmiş kaşar
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp
Mayalanmaya bırakıyoruz 2 saat dinlendirdiğimiz hamuru tezgah üzerine alıp 8 eşit parçaya bölüyoruz Bezeleri merdane yardımıyla açıp içine yağ sürüyoruz ve hazırladığımız içi yayıyoruz Tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurtayı sürüp çörek otu ekiyoruz 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim Afiyet olsun
*1 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
İçi için;
*2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kg ıspanak yaprağı
*1 adet soğan
*100 gr rendelenmiş kaşar
*Tuz
*Karabiber
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu hazırlayıp
Mayalanmaya bırakıyoruz 2 saat dinlendirdiğimiz hamuru tezgah üzerine alıp 8 eşit parçaya bölüyoruz Bezeleri merdane yardımıyla açıp içine yağ sürüyoruz ve hazırladığımız içi yayıyoruz Tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurtayı sürüp çörek otu ekiyoruz 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.