iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*354 su bardağı un
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İçi için;
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet soğan
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yarım demet maydanoz
*İstediğiniz ölçüde kuru peynir
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı toz biber (tatlı veya acı size kalmış)
*İsteğe göre yarım çay kaşığı tuz
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba
İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım Ispanakları yıkayıp doğrayalım Daha sonra soğanı ve maydanozu doğruyoruz Baharatlarımızı ve yağı da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için unu ve tuzu yoğurma kabına alıyoruz Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz Kıvamını aldığında yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp 15 dakika hamuru dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru açıyoruz ve tepsimize göre yufkalar açıyoruz Tepsiyi biraz yağlayıp açtığımız yufkaların birini en alta yazıyoruz Üzerine iç den serpeliyoruz Üzerine tekrar yufka tekrar iç böyle böyle döşüyoruz En üstüne bir yufka daha koyup üzerine taze yoğurt sürüyoruz Kızarması için ve yumuşak olması için önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişiriyoruz Üzeri kızarınca fırından alabiliriz dilimleyip Servis edebiliriz Afiyet Olsun
*354 su bardağı un
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su
İçi için;
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet soğan
*Yarım çay bardağı zeytin yağı
*Yarım demet maydanoz
*İstediğiniz ölçüde kuru peynir
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı toz biber (tatlı veya acı size kalmış)
*İsteğe göre yarım çay kaşığı tuz
Ispanaklı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba
İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım Ispanakları yıkayıp doğrayalım Daha sonra soğanı ve maydanozu doğruyoruz Baharatlarımızı ve yağı da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için unu ve tuzu yoğurma kabına alıyoruz Yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz Kıvamını aldığında yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp 15 dakika hamuru dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru açıyoruz ve tepsimize göre yufkalar açıyoruz Tepsiyi biraz yağlayıp açtığımız yufkaların birini en alta yazıyoruz Üzerine iç den serpeliyoruz Üzerine tekrar yufka tekrar iç böyle böyle döşüyoruz En üstüne bir yufka daha koyup üzerine taze yoğurt sürüyoruz Kızarması için ve yumuşak olması için önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişiriyoruz Üzeri kızarınca fırından alabiliriz dilimleyip Servis edebiliriz Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.