
Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet ıspanak
- 3 su bardağı unlu köftelik
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı erik ekşisi (İsteğe göre artırılabilir) veya limon suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (Kontrollü kullanın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber
Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları ayıklayıp, doğrayıp, güzelce yıkıyoruz ve süzmeye bırakıyoruz.
- Unlu köfteliği bir kaba boşaltıp bir tutam tuz ilave ediyoruz. Ilık su ile yoğuruyoruz. Yoğurduğunuz köftelerden parçalar kopararak yuvarlak hamurlar elde ederiz.
- Mercimekleri ve nohutları önceden haşlayınız.
- Büyük bir tencerede kuru soğanı tereyağı ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Bu karışıma biber ve domates salçasını ilave edip, iyice karıştırırız. 1. 5 litre sıcak suyu ilave ediyoruz.
- Kaynayan suya tuzumuzu attıktan sonra önce köfteleri atıp haşlıyoruz. Daha sonra ıspanakları ilave ediniz. Ispanaklar da yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohut ve mercimeği de ilave ediniz.
- Erik eksisini de ilave ediniz, eski sevenler daha fazla kullanabilir. Erik eksiniz yoksa limon kullanın. Köfteler ve ıspanak yumuşayana kadar ocakta pişirin. Sıcak sıcak servis ediniz.