Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü)

Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü)
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ispanakli-eksili-kofte-malatya-usulu.jpg

Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet ıspanak
  • 3 su bardağı unlu köftelik
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı erik ekşisi (İsteğe göre artırılabilir) veya limon suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Kontrollü kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı pul biber

Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanakları ayıklayıp, doğrayıp, güzelce yıkıyoruz ve süzmeye bırakıyoruz.
  2. Unlu köfteliği bir kaba boşaltıp bir tutam tuz ilave ediyoruz. Ilık su ile yoğuruyoruz. Yoğurduğunuz köftelerden parçalar kopararak yuvarlak hamurlar elde ederiz.
  3. Mercimekleri ve nohutları önceden haşlayınız.
  4. Büyük bir tencerede kuru soğanı tereyağı ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Bu karışıma biber ve domates salçasını ilave edip, iyice karıştırırız. 1. 5 litre sıcak suyu ilave ediyoruz.
  5. Kaynayan suya tuzumuzu attıktan sonra önce köfteleri atıp haşlıyoruz. Daha sonra ıspanakları ilave ediniz. Ispanaklar da yumuşamaya başlayınca haşlanmış nohut ve mercimeği de ilave ediniz.
  6. Erik eksisini de ilave ediniz, eski sevenler daha fazla kullanabilir. Erik eksiniz yoksa limon kullanın. Köfteler ve ıspanak yumuşayana kadar ocakta pişirin. Sıcak sıcak servis ediniz.
Ispanaklı Ekşili Köfte (Malatya Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt