
Ispanaklı Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 bağ ıspanak
- Yarım kilo lor veya çökelek
- 4 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüz ve ılık suyumuzu hazırlayıp yoğurma kabına döküyoruz kuru mayamızı şeker ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurumuz ele yapışan bir kıvam olacak hamurumuzu 30-45 dk arası dinlendiriyoruz.
- İç harcımız için soğan ve ıspanağı orta büyüklükte doğrayıp. Geriye kalan iç malzemelerini ekliyoruz.
- Daha dinlenen hamurlarımızı cevizden az büyük bezeler halinde yağlı tepsimize koyalım.
- Elimizle ve zeytinyağı, sıvı yağla açalım açtığımız hamurlara ıspanak iç harcını koyalım.
- Rulo şeklinde kıvırıyoruz. Kıvırdığımız hamuru elimizle esnetiyoruz ve sarıyoruz gül böreği şekli veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırınla pişiriyoruz. Afiyet şifa olsun.