
Ispanaklı Çiçek Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 500 gram un ( 4,5 su bardağı )
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (100ml.)
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı ( sarısı üzeri için )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 170 gram beyaz peynir ( yarım kalıptan biraz fazla )
- 4 modül dondurulmuş ıspanak ( tazesi daha uygun olur, yaklaşık 1/2 (yarım) bağ )
- Tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için öncelikle süt, su, maya ve şekeri kaseye alalım.
- Güzelce çırpalım, akabinde sıvı yağ ve yumurta ek edelim.
- Un ve tuzu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtelim ve dinlenmeye alalım ( en az 1 saat ).
- İç harcı için beyaz peyniri bir çatal ile ezelim.
- Ispanak ve baharatları da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dinlenen hamuru tezgaha alalım ve merdane ile dikdörtgen üzere açalım açabildiğimiz kadar.
- İç harcını tüm hamura yayalım.
- Altdan iki-üç cins kıvıralım ve bıçak ile birinci kıvırdığımız şeriti keselim.
- Birebirini öteki hamur ile de yapalım ( toplam 3 adet şerit olmalı ).
- Bir parmak genişliğinde keselim şeritlerimizi.
- Tepsiye 6 adet kestiğimiz kesimleri çiçek üzere diziyoruz.
- Toplam 9 adet çiçek poğaça çıkıyor.
- Fırını ısıtalım o ortada biraz daha tepsi mayası vermiş olursunuz.
- Alt üst ayar 200 derecede yaklaşık 25 dakika kadar bir müddette pişecekler. Bu tanımı kesinlikle deneyin derim. Afiyet olsun.