
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 10 dal ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ (bardak ölçüsü 100 ml)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartmatozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanaklar yıkanır kurulanır.
- Sapları kopabilir yaprakları ve sıvıyağ bir kapta pürüzsüz olana kadar blenderden geçirilir.
- Yumurta ile şeker homojen kıvama gelene kadar çırpılır.
- Üzerine blenderden geçirdiğimiz ıspanağı ekleyip spatula ile karıştırılır.
- Üzerine un bir miktar eklenir kabartmatozu üzerine limon suyu ve vanilyada eklenip spatula ile un iyice yedirilir unu yavaş yavaş ekleyelim lütfen ve el ile yoğurmayalım spatula ile tüm hamur karıştırılır ve hafif ele yapışır bir kıvam elde edilir.
- Hamurun üzeri streç ile kapatılıp buzdoabında 30 dakika bekletilir.
- Hamur dolaptan alınır bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlar elle yuvarlanır ve pudra şekerine bulanır tepsiye dizilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmamış fırında 10 dakika pişirilir soğuduktan sonra servis yapılır.