
Ispanaklı Büzgü Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 500 gram ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 500 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
Ispanaklı Büzgü Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları temizce yıkayıp, haşlıyoruz daha sonra suyunu sıkıyoruz. Soğanı kavuruyoruz.
- İçine başka bir tavada kavurduğumuz kıymamızı koyup, baharatları ve ıspanağı ekliyoruz.
- Yufkamızı seriyoruz, ıspanaklı harçtan üzerine koyup, bir oklava yardımıyla sarıp, oklava üzerinde büzüp, tepsiye diziyoruz.
- Üzerine bolca hazırladığımız sostan sürüp, 200 derecede 35-40 dakikada pişiyoruz????.