Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 kilo ıspanak
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 adet yumurta
Ispanaklı Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gram tereyağımızı bir kapta eritelim soğumaya bırakalım bu ortada ıspanaklarımızı bol suda düzgünce yıkıyoruz yıkayıp doğradıktan sonra derin bir kaba alıp öteki gereçlerini içine katıyoruz .
- 1 adet yumurtayı kıralım akabinde peyniri ezelim karıştıralım 1 yufkayı serelim içerisine soğuttuğumuz yağdan gezdirelim ve karışımımızı serpelim kalem halinde katlayarak saralım ve tepsiye dizelim.
- Tıpkı halde tüm yufkaları hazırlayalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim en son kalan yağımızı üzerine gezdirelim.
- 180 derece ısıttığımız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim çıkarttık tan sonra üçgen biçiminde yada dilediniz formda kesebilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.