Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket hazır yufka
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Ispanak
- 1 tane kuru soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları haşlıyorum. (haşlanmış ıspanakla daha lezzetli geldiği için haşlamadan direkte yapılabilir).
- Sıvı yağda ince ince doğranmış soğanlar kavrulur.
- 1 tatlı kaşığı salça koyup kavurmaya devam edilir.
- Sonra haşlanmış ıspanakları ekleyip karabiber ve pulbiber eklenir ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
- Yumurtalar kırılıp çırpılır üzerine sıvı yağ süt ve tuz eklenir.
- 1 tane yufka tezgaha serilip yufkanın yarısına sostan döküp fırçayla yarısını sosluyoruz.
- Sos olmayan kısmı soslu tarafa gerçek katlayıp tekrar sos yapıp yufkayı 6 kesime kesip iç harçtan koyup sarıyoruz.
- Bu biçimde buzluğa atıp buzu çözmeden direk yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirebilirsiniz.
Üzerine sürülecek yumurta sarısının içine yarım çay kaşığı pudra şekeri konulursa daha hoş kızarıyor. İsteğe bağlı tabi.
Börekler sarıldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.