Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Börek

Ispanaklı Börek
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ispanakli-borek.jpg

Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket hazır yufka
Sos için;
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Ispanak
  • 1 tane kuru soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça

Ispanaklı Börek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları haşlıyorum. (haşlanmış ıspanakla daha lezzetli geldiği için haşlamadan direkte yapılabilir).
  2. Sıvı yağda ince ince doğranmış soğanlar kavrulur.
  3. 1 tatlı kaşığı salça koyup kavurmaya devam edilir.
  4. Sonra haşlanmış ıspanakları ekleyip karabiber ve pulbiber eklenir ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  5. Yumurtalar kırılıp çırpılır üzerine sıvı yağ süt ve tuz eklenir.
  6. 1 tane yufka tezgaha serilip yufkanın yarısına sostan döküp fırçayla yarısını sosluyoruz.
  7. Sos olmayan kısmı soslu tarafa gerçek katlayıp tekrar sos yapıp yufkayı 6 kesime kesip iç harçtan koyup sarıyoruz.
  8. Bu biçimde buzluğa atıp buzu çözmeden direk yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirebilirsiniz.
Soslu biçimde bir kaç saat dinlendikten sonra pişirilirse daha hoş oluyor.

Üzerine sürülecek yumurta sarısının içine yarım çay kaşığı pudra şekeri konulursa daha hoş kızarıyor. İsteğe bağlı tabi.

Börekler sarıldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilirse daha lezzetli oluyor.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt