iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yufka
İç harcı için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet büyük soğan
*2 bağ ıspanak
*200 gram ezine peyniri
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yufkaları ıslatmak için;
*4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
*5 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
*1 çay kaşığı pekmez
*1 yumurtanın sarısı
*1 tatlı kaşığı tereyağ(eritilmiş)
*1 yemek kaşığı çörekotu
*1 çay kaşığı susam
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Pişirme önerisi : dilerseniz yağlanmış borcam ya da fırın tepsisinde de böreklerinizi pişirebilirsiniz
*Soğanın kabuklarını soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın
*Bir tencerenin içine soğanları ve tereyağı koyup kavurmaya başlayın
*Ispanakları güzelce yıkayın ve doğrayın
*Kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin
*Piştiğinde ocaktan alin ve 10 dk ılımaya bırakın
*Ardından içine ezine peyniri ,tuz ,karabiber, pulbiber ,kırmızı toz biber ,ekleyip karıştırın
*Eritilmiş tereyağ ve sütü karıştırın
*Yufkaları bu karışımla ıslatın
*Ardından yufkalara iç harcını koyarak rulo şeklinde sarın daha sonra gül şeklini verin
*Yağlanmış bir tepsiye dizin
*Üzerine pekmez tereyağ ve yumurta karışımını sürüp ,çörekotu ve susamış serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
*Yaklaşık 2530 dk pişirip dinlendirin
*Ardından dilimleyerek servis edin
*2 adet yufka
İç harcı için;
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet büyük soğan
*2 bağ ıspanak
*200 gram ezine peyniri
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yufkaları ıslatmak için;
*4 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
*5 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
*1 çay kaşığı pekmez
*1 yumurtanın sarısı
*1 tatlı kaşığı tereyağ(eritilmiş)
*1 yemek kaşığı çörekotu
*1 çay kaşığı susam
Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Pişirme önerisi : dilerseniz yağlanmış borcam ya da fırın tepsisinde de böreklerinizi pişirebilirsiniz
*Soğanın kabuklarını soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın
*Bir tencerenin içine soğanları ve tereyağı koyup kavurmaya başlayın
*Ispanakları güzelce yıkayın ve doğrayın
*Kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyin ve karıştırarak pişirin
*Piştiğinde ocaktan alin ve 10 dk ılımaya bırakın
*Ardından içine ezine peyniri ,tuz ,karabiber, pulbiber ,kırmızı toz biber ,ekleyip karıştırın
*Eritilmiş tereyağ ve sütü karıştırın
*Yufkaları bu karışımla ıslatın
*Ardından yufkalara iç harcını koyarak rulo şeklinde sarın daha sonra gül şeklini verin
*Yağlanmış bir tepsiye dizin
*Üzerine pekmez tereyağ ve yumurta karışımını sürüp ,çörekotu ve susamış serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
*Yaklaşık 2530 dk pişirip dinlendirin
*Ardından dilimleyerek servis edin