Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında)

Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ispanakli-borekcitir-citirel-acmasi-tadinda.jpg

Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
İçi
  • 3 büyük bağ ıspanak
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 kase peynir (ben biraz kaşar ve biraz tulum karıştırdım)
  • 1 tatlı kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme pul biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz (miktar size bağlı)

Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle ıspanağı saplarından büsbütün ayıklayıp güzelce yıkayıp süzelim orta kalınlıkta doğrayıp suyunu sıkalım.
  2. Üzerine minik minik doğranmış soğanları peyniri ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım,pişirmiyoruz,herşey çiğden.
  3. Sos için tüm materyalleri düzgünce çırpalım,bir adet yufkayı tezgaha serip her tarafına sosu döküp yarım ay formunda katılıyoruz,.
  4. Ispanağı her yere gelecek formda serpiyoruz,çok sıkı olmayacak formda rulo yapıp dilimliyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip kalan sosu da üzerine sürüp susam serpip varsa vakit biraz bekletip evvelden ısıtılmış 200 derecede güzelce pişiriyoruz,ben tek tepside bitişik yaptım vaktim yoktu sizler aralıklı dizip pişirebilirsiniz, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Ispanaklı Börek (Çıtır Çıtır El Açması Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt