Ispanaklı Borani Tanımı İçin Materyaller
- 1 baş büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Yarım kilo ıspanak
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yoğurt
- 1 adet haşlanmış yumurta
Ispanaklı Borani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir baş soğan, 3-4 diş sarımsak yemeklik doğranır ve sıvı yağda hafif öldürülür.
- Sonra yarım kilo ıspanak ufak ufak doğranıp, bir kaç seferde, pişirilen soğana eklenir ve ıspanak hafif pişene kadar birlikte sotelenir.
- En son 1 kaşık pulbiber,1 çay kaşığı karabiber ve tuz ekleyip bir iki karıştırılıp altı kapatılır.
- Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Ben üzerine yumurta dilimledim ve süzme yoğurdu sıkma poşeti ile sıkarak süsledim.
Ispanaklı Borani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.