iltasyazilim
FD Üye
Ispanak Dolgulu Krepler Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*4 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*2 su bardağı un
*1 tutam tuz
İç harcı için;
*500 gr ıspanak
*300 gr mantar
*1 soğan
*1 paket krema
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*Tuz ,karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Ispanak Dolgulu Krepler Tarifi Yapılışı Ardanın mutfağında bu tarifi görüp hemen yapmak istedim çok hoşuma gitti umarım sizde beğenirsiniz
Krep hamuru için yumurtaları çırpıp üzerine sütü, suyu eriyip soğumuş olan terayağını koyup çırpalım Unu ekleyip karıştıralım krep hamurumuzu tavada arkalı önlü pişirelim Benim tavam küçük olduğundan dolayı krepler küçük oldu siz geniş bir tavada ince bir şekilde kreplerinizi pişirin
İç harcı için soğan yemeklik doğrayıp tava da hafif terletelim ardından mantarları koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim ıspanakları koyup 2 3 dakika kavuralım tuzu, karabiberi, kremayı koyup krema çekene kadar pişirelim yaklaşık 5 dakika
Krepten bir tane alıp ucuna harçtan koyup kenarlarından katlayarak kapatalım bu işlemi bitene kadar yapalım Besamel sos için terayağı eriyip içine unu koyup biraz kavurduktan sonra sütü koyup kıvam alınca tuz ,karabiberi koyup kreplerin üstüne gezdirelim kaşar peynirini de koyup üstü kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN
*4 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
*2 su bardağı un
*1 tutam tuz
İç harcı için;
*500 gr ıspanak
*300 gr mantar
*1 soğan
*1 paket krema
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*Tuz ,karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 5 yemek kaşığı un
*1 5 su bardağı süt
*Tuz, karabiber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Ispanak Dolgulu Krepler Tarifi Yapılışı Ardanın mutfağında bu tarifi görüp hemen yapmak istedim çok hoşuma gitti umarım sizde beğenirsiniz
Krep hamuru için yumurtaları çırpıp üzerine sütü, suyu eriyip soğumuş olan terayağını koyup çırpalım Unu ekleyip karıştıralım krep hamurumuzu tavada arkalı önlü pişirelim Benim tavam küçük olduğundan dolayı krepler küçük oldu siz geniş bir tavada ince bir şekilde kreplerinizi pişirin
İç harcı için soğan yemeklik doğrayıp tava da hafif terletelim ardından mantarları koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim ıspanakları koyup 2 3 dakika kavuralım tuzu, karabiberi, kremayı koyup krema çekene kadar pişirelim yaklaşık 5 dakika
Krepten bir tane alıp ucuna harçtan koyup kenarlarından katlayarak kapatalım bu işlemi bitene kadar yapalım Besamel sos için terayağı eriyip içine unu koyup biraz kavurduktan sonra sütü koyup kıvam alınca tuz ,karabiberi koyup kreplerin üstüne gezdirelim kaşar peynirini de koyup üstü kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN