
Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım bağ ıspanak (1 küçük bağda olur)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardak et suyu
- 10 bardak kaynar su
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- İsteğe göre pul biber
Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Soğan kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan soğanımıza sirkeli suyla yıkadığımız ıspanakları ince ince doğrayıp ekliyelim.
- Biraz kavurduktan sonra havuç ve bulguru ekleyip et suyu, kaynar su ve tuz, bul biber ekleyip pişirmeye bırakalım.Not: çok sıvı değil biraz köyü kıvamlı olacak.
Deniyen herkese afiyet olsun. ????.
Ispanak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı