elektronikci
FD Üye

Ispanak Böreği (El Açması Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 500 gram ıspanak
- 1 tane soğan
- Kasar peyniri
- Beyaz peynir
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz (Peynir tuzlu olduğu için tuzunu damak tadınıza göre ayarlayınız)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağı
- 2 yumurta sarısı
- Susam
Ispanak Böreği (El Açması Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabınızın içine sütü ,yoğurdu ,suyu ve zeytin yağını koyup karıştırırız. Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Ispanağı benim gibi çiğden koymak isterseniz ıspanakları yıkayınız ve doğrayınız soğanıda ince ince doğrayınız ve peyniri baharatlarını hepsini ekleyip güzelce karıştırınız.
- Eğer ıspanağını hafif pişirmek isterseniz. Doğramış olduğunuz soğanı geniş bir tavaya sıvı yağını koyup üstüne ıspanağı ekleyip baharatlarınıda ekletip, fazla öldürmeden bir iki tür çevirip ocağın altını kapatınız.
- Tamamen soğuduktan sonra peynirini ekleyip güzelce karıştırınız. Sonra böreği yapmak için hamuru 8 parçaya bölünüz beze yapınız. Çok kolay açılan bir hamur lavaş büyüklüğünde açıp üçgen şeklinde 4 de bölünüz.
- Geniş olan kısmına hazırladığınız içten koyup iki yanlarından içe doğru kapatıp rüle yapınız ve üçünü iyi bir şekilde kapatınız.
- Fırın tepsisinin içine yagili kağıt koyup üstüne diziniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
- Not: Pişirme süresi fırından fırına değişir.