Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanak Borani

Ispanak Borani
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ispanak-borani-3.jpg

Ispanak Borani Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 290 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (ve yoğurdu seyreltmek için biraz su yahut 1 su bardağı olağan yoğurt)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Ispanak Borani Tanımı Yapılışı

  1. Sıvı yağda doğranmış soğanı güzelce kavuralım.
  2. Soğanın üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekleyerek, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim ve biraz kavurduktan sonra içine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyelim.
  3.  Ispanaklarımızın rengi biraz donene ve unum çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım. (önemli not: birtakım tanımlarda un eklenmediğini görüyorum; ıspanak yemeği yapıp bol yoğurtla salataya dönüştürmek oluyor o).
  4. Suyunu çeken ıspanağa tuzunu da ekleyerek, 5 dakika daha kavuralım, ocağı kapatalım ve sıcak haliyle yoğurt sosumuzla karıştıralım. (önemli not: ıspanağın içine un koyduğunuz için sıcak ıspanak ile soğuk yoğurdu karıştırdığınızda yoğurt bozulmayacaktır).
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. :).
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt