Ispanak Borani Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük soğan
- 290 gram ıspanak
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 su bardağı süzme yoğurt (ve yoğurdu seyreltmek için biraz su yahut 1 su bardağı olağan yoğurt)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Ispanak Borani Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağda doğranmış soğanı güzelce kavuralım.
- Soğanın üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanağı ekleyerek, suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edelim ve biraz kavurduktan sonra içine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyelim.
- Ispanaklarımızın rengi biraz donene ve unum çiğ kokusu çıkana kadar kavuralım. (önemli not: birtakım tanımlarda un eklenmediğini görüyorum; ıspanak yemeği yapıp bol yoğurtla salataya dönüştürmek oluyor o).
- Suyunu çeken ıspanağa tuzunu da ekleyerek, 5 dakika daha kavuralım, ocağı kapatalım ve sıcak haliyle yoğurt sosumuzla karıştıralım. (önemli not: ıspanağın içine un koyduğunuz için sıcak ıspanak ile soğuk yoğurdu karıştırdığınızda yoğurt bozulmayacaktır).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.