İslim ( Kurdan ) Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
*3 adet uzun boy patlıcan
Koftesi icin;
*300 gr yağsız kıyma
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 cay bardağı galeta unu
*1 tutam maydanoz
*Tuz – karabiber – kimyon – pulbiber
*1 adet yumurta
Kızartmak icin;
*Sıvıyağ
Uzeri icin;
*1 adet domates
*3 adet biber
*Kurdan
Sosu icin
*1 yemek kaşığı salca
*2 su bardağı sıcak su
İslim ( Kurdan ) Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak patlıcanları pijama şeklinde soyup yarım santim uzunluğunda dikey keselim ve 15 – 20 dk tuzlu suda bekletelim
*Havlu kağıt ile suyunu alıp sıvı yağda arkalı onlu kızartalım hafif kızarması yeterli olacaktır bizim icin
*Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili kaba alıp fazla yağını cektirelim
*Uygun bir kaba kıymayı alalım ,uzerine soğan ve sarımsağı robotta cekip ilave edelim
*Geri kalan malzemeleri de ekleyip guzelce 15 dk yoğuralım
*Malzemeler birbirine gecsin daha sonra uzerini strec film ile kapatıp vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirelim
*Dinlenen harca elimizle yuvarlak şekil verip patlıcanları kızarttığımız yağda arkalı onlu hafif rengi donene dek kızartalım
*Havlu kağıt serili kaba alalım 1 adet domates ve biberleri dilimleyelim
*Bir kasenin icine 2 dilim patlıcanı + şeklinde koyalım ortasına 1 adet kofteyi de koyup kenarlarını kapatalım ve 1 dilim domates ve biberi de uzerine koyup kurdan ile sabitleyelim acılmasın
*Uygun pişirme kabına alalım
*Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı salcayı ,2 su bardağı sıcak suda acıp fırın kabına dokelim
*180 derece onceden ısıtılmış fırında domates ve biberlerin uzeri kızarana dek pişirin
Afiyet olsun
*3 adet uzun boy patlıcan
Koftesi icin;
*300 gr yağsız kıyma
*1 adet soğan
*3 diş sarımsak
*1 cay bardağı galeta unu
*1 tutam maydanoz
*Tuz – karabiber – kimyon – pulbiber
*1 adet yumurta
Kızartmak icin;
*Sıvıyağ
Uzeri icin;
*1 adet domates
*3 adet biber
*Kurdan
Sosu icin
*1 yemek kaşığı salca
*2 su bardağı sıcak su
İslim ( Kurdan ) Kebabı Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak patlıcanları pijama şeklinde soyup yarım santim uzunluğunda dikey keselim ve 15 – 20 dk tuzlu suda bekletelim
*Havlu kağıt ile suyunu alıp sıvı yağda arkalı onlu kızartalım hafif kızarması yeterli olacaktır bizim icin
*Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili kaba alıp fazla yağını cektirelim
*Uygun bir kaba kıymayı alalım ,uzerine soğan ve sarımsağı robotta cekip ilave edelim
*Geri kalan malzemeleri de ekleyip guzelce 15 dk yoğuralım
*Malzemeler birbirine gecsin daha sonra uzerini strec film ile kapatıp vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirelim
*Dinlenen harca elimizle yuvarlak şekil verip patlıcanları kızarttığımız yağda arkalı onlu hafif rengi donene dek kızartalım
*Havlu kağıt serili kaba alalım 1 adet domates ve biberleri dilimleyelim
*Bir kasenin icine 2 dilim patlıcanı + şeklinde koyalım ortasına 1 adet kofteyi de koyup kenarlarını kapatalım ve 1 dilim domates ve biberi de uzerine koyup kurdan ile sabitleyelim acılmasın
*Uygun pişirme kabına alalım
*Ayrı bir kasede 1 yemek kaşığı salcayı ,2 su bardağı sıcak suda acıp fırın kabına dokelim
*180 derece onceden ısıtılmış fırında domates ve biberlerin uzeri kızarana dek pişirin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.