Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

islamda hırsızlık suçu ile ilgili soru

islamda hırsızlık suçu ile ilgili soru
0
160

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
islamda hırsızlık suçunun kul hakkına girdiğini ve birisinin alın teriyle kazandığını hiç çalışmadan alınması anlamına geldiğini biliyoruz Bunun cezası islamda el kesilmesidir

Peki ya bu çalınan malı , başkası çalmışsa?? Yani mesela benim bir arabam var , bunu birisi çaldı , ardından benden çalan kişiden de başkası çaldı Bu çalan kişinin cezası nedir? Haksız alınan bir malı başkasından çaldı

Ya da diyelim benim arabamı biri çaldı ve arabayı sattı diyelim Bu adam yakaladı Dedi ki ben senin zararını karşılarım gel helalleşelim dedi Bana arabanın değerini tekrar ödedi , hakkımızı helal ettik ve adam tövbe etti Elinin kesilmesi gerekir mi?

Niyeyse islamda adaleti sorgularsam bu tip sorular aklıma takılıyor