Islama Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte İçin
- 500 gram köftelik çift çekilmiş kıyma
- 1 er çay kaşığı kimyon karabiber makûs zerdeçal ve gereğince tuz
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi yahut galeta unu (Yoğururken azar azar ekleyelim)
- 1 bütün bayat ekmek (Taze kullanmayın. sosa batar batmaz dağılır)
- 1 su bardağı su
- 1 et bulyon (Varsa et suyu da olabilir)
- 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- Yanına kırmızı ve yeşil biber domates
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Islama Köfte Tanımı Yapılışı
- Tüm köfte materyallerini geniş bir kaba alıp yoğuruyoruz. İstediğimiz hali verip dolapta dinlendiriyoruz.
- Kırmızı toz biber be kaynamış suyu bir sos tenceresine alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca et bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. 1-2 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Ekmeği dilimliyoruz. Sosa batırıp tost makinası yahut yağlanmış tavada iki istikametli kızartıyoruz. Ekmekleri sosa batırırken dikkatli olun.
- Ekmekler dağılabilir. Süratlice iki istikametli sosa batırıp ısınmış tavaya alalım. Köfte biber ve domatesleri az yağ ekleyip ısıttığımız tavada pişiriyoruz. Ben hepsini birebir anda pişirdim.
- Tost makinasında ekmekler kızarırken tavada köfte ve zerzevatları pişirdim. Yanına bir de pilav salata. Alın size bir ana öğün.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.