Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islama Köfte

Islama Köfte
0
76

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
islama-kofte.jpg

Islama Köfte Tanımı İçin Gereçler

Köfte İçin
  • 500 gram köftelik çift çekilmiş kıyma
  • 1 er çay kaşığı kimyon karabiber makûs zerdeçal ve gereğince tuz
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi yahut galeta unu (Yoğururken azar azar ekleyelim)
Islama Ekmek İçin
  • 1 bütün bayat ekmek (Taze kullanmayın. sosa batar batmaz dağılır)
  • 1 su bardağı su
  • 1 et bulyon (Varsa et suyu da olabilir)
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Yanına kırmızı ve yeşil biber domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Islama Köfte Tanımı Yapılışı

1. Tüm köfte materyallerini geniş bir kaba alıp yoğuruyoruz. İstediğimiz hali verip dolapta dinlendiriyoruz.
  2. Kırmızı toz biber be kaynamış suyu bir sos tenceresine alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca et bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. 1-2 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
  3. Ekmeği dilimliyoruz. Sosa batırıp tost makinası yahut yağlanmış tavada iki istikametli kızartıyoruz. Ekmekleri sosa batırırken dikkatli olun.
  4. Ekmekler dağılabilir. Süratlice iki istikametli sosa batırıp ısınmış tavaya alalım. Köfte biber ve domatesleri az yağ ekleyip ısıttığımız tavada pişiriyoruz. Ben hepsini birebir anda pişirdim.
  5. Tost makinasında ekmekler kızarırken tavada köfte ve zerzevatları pişirdim. Yanına bir de pilav salata. Alın size bir ana öğün.

858,505Konular
982,796Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt