Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. 2 çay bardağı şekeri,2 çay bardağı sıcak su ile tencerede 5 dk kaynatıp soğumaya alalım.Not,kurabiye sıcak şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumuş olacak.
- Hamuru için,oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım.
- Şekeri ,kakao ve vanilya ile kabartma tozunu ilave edelim.
- Önce 2 su bardağı unu katıp yoğuralım. Kalan 1 su bardağı unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Un markası farklı olduğundan 3 su bardağından daha az veya fazla olabilir. Dikkatli şekilde unu az az ilave edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- 170 derece fırında alt üst hafif kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri soğumuş olan şerbetin içine atıp ters düz yaparak servis tabağına alalım.
- Kalan şerbeti kaşıkla üzerine paylaştırıp hindistan cevizi vs. İle süsleyip soğuk bir şekilde servis yapalım.Afiyet olsun♡.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.