
Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- Aldığı kadar un (2.5-3 su bardağı denetimli ekleyelim)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yumurta, tereyağı ve sıvı yağı güzelce karıştıralım. Sonra pudra şekerini ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Akabinde un haricindeki kalan materyalleri ekleyip karıştırmaya devam edelim (Kakao, kabartma tozu ve vanilya)
- Son olarak denetimli olarak unumuzu da ekleyip hamurumuzu yoğurmamak devam edelim.
- Hal verebilecek kadar katı olması lakin avucumuzda dağılmayacak kadar yumuşak olması gerekiyor.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- Alt üst ayar, fansız, 200 derecede, evvelden ısınmış olan fırında 12-15 dakika pişirelim.
- Şerbeti için şekeri sütte karıştırarak eritelim. İsterseniz sütü biraz ılıtabilirsiniz daha kolay erimesi için. Sonuç olarak şerbet soğuk olacak.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri 1-2 dakika birinci sıcağının çıkması için bekletelim.
- Akabinde bir kasede hazırladığımız şerbete altlı üstlü batırıp çıkaralım ve tepsimize dizelim.
- Şerbette çok bekletmeyin ki kurabiyelerimiz dağılmasın. 10-15 saniye olacaktır.
Not: Bu tanımdan yaklaşık 30 tane kurabiye çıktı. 1 bardak süt az geliyor diye düşünmeyin, tam yetiyor. Afiyet olsun.