
Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Alabildiği kadar un
- 2, 5 su bardağı toz şeker
- 2, 5 su bardağı su
Islak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Şerbeti bir kaç dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kurabiye için tüm materyalleri karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verip fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 30 dakika lakin her fırına göre süre değişebilir; kontrollü pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeler sıcak şerbet soğuk halde birleştirelim.
- Şerbeti çeken kurabiyeleri hindistan cevizi ile servise hazır hale getirilebilir. Afiyet olsun.