
Islak Kurabiye (Tam Tarif) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Un
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Islak Kurabiye (Tam Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci etapta şeker ve suyu karıştırarak şerbeti hazırlayalım. Kurabiye sıcak şerbet soğuk olacak.
- Yumuşamış margarini karıştırma kabına alalım.
- İçine yumurta, sıvı yağ, kakao ve pudra şekeri ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Kakaolu hamurumuz düzgünce karıştıktan sonra minik yuvarlaklar yapalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca soğumuş şerbetle batırıp çıkaralım. Şerbet in içinde 10 saniye tutmamız kâfi oluyor.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.