teknolojiuzmani
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kakao
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağına yakın şeker
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 100 gram bitter çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ile yumurtalar beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sırayla süt sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Kalan gereçleri de ekleyerek hazır hale getirilir, yağlanmış borcama dökülerek 180 derece de pişirilir, kek pişmeye yakın sos hazırlanır,.
- Tencereye sos için çikolata hariç tüm gereçler alınır, ılıyana ve şeker eriyine kadar karıştırılır.
- Ilık düzeye geldiğinde altı kapatılır ve çikolata eklenir, fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkınca ılık sos dökülür, sosu yeterlice çekip dinlenince servise hazır hale getirilir.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.