elektronikci
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma
- 2 adet vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 paket kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar yeniden şahane bir tanım ile geldim.
- 3 yumurtamızı derin bir kaba alıp uygunca çırpıyoruz.
- Sonra üzerine bir buçuk su bardağı şeker ekliyoruz düzgünce çırpıyoruz.
- Sonra süt ve sıvı yağını ekliyoruz çıkmaya devam ediyoruz.
- 2 vanilya 2 kabartma tozunu ekliyoruz.
- Çırpmaya devam ediyoruz ve akabinde un ve kakao ve unu eleyerek ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- İç harcımızı yağladığımız borcama döküyoruz.
- Önceden ısınmış olan fırınımıza koyuyoruz.
- Sosu için bütün materyalleri bir tencereye alıp yeterlice karıştırıp özleşene kadar pişiriyoruz
- Kaynamayacak yalnız yalnızca özleşicek. Kekimiz 5 10 dakika soğuduktan sonra üzerine dökelim. Afiyet olsun.